Victor Ponta: Timbrul de mediu nu a afectat negativ producătorii de maşini noi

Victor Ponta: Timbrul de mediu nu a afectat negativ producătorii de maşini noi

Victor Ponta Timbrul de mediu nu a afectat negativ producătorii de maşini noi 

Premierul Victor Ponta a declarat joi că timbrul de mediu nu a afectat în sens negativ producătorii de maşini, singurii afectaţi de această taxă fiind posesorii de maşini cu un nivel ridicat de poluare.

‘Timbrul de mediu nu a afectat în sens negativ producătorii de maşini noi. Dimpotrivă, timbrul de mediu este foarte mult în favoarea maşinilor noi, care plătesc taxă de primă înmatriculare foarte mică sau, în anumite situaţii, zero chiar. Este însă prohibitiv pentru maşinile mai vechi, cu un nivel de poluare mai ridicat. Deci taxa auto a încetinit declinul pieţei’, a spus premierul la Salonul Auto Bucureşti.

Victor Ponta a precizat că o parte dintre românii care doresc să îşi înlocuiască vechiul autoturism cu unul nou nu reuşesc să contracteze un credit de la bancă.’Problema este puterea de cumpărare şi refacerea încrederii românilor în dorinţa de a-şi schimba autoturismul. Şi mai este o problemă pe care nu o putem rezolva, nici noi, nici producătorii – cea care ţine de creditare. Băncile nu prea mai dau credite. Foarte puţini oameni îşi cumpără maşina cu banii jos. Dacă băncile nu dau credite, nu prea ai cu ce să îţi schimbi maşina’, a mai spus Ponta.

Victor Ponta a precizat că o parte dintre românii care doresc să îşi înlocuiască vechiul autoturism cu unul nou nu reuşesc să contracteze un credit de la bancă.

‘Problema este puterea de cumpărare şi refacerea încrederii românilor în dorinţa de a-şi schimba autoturismul. Şi mai este o problemă pe care nu o putem rezolva, nici noi, nici producătorii – cea care ţine de creditare. Băncile nu prea mai dau credite. Foarte puţini oameni îşi cumpără maşina cu banii jos. Dacă băncile nu dau credite, nu prea ai cu ce să îţi schimbi maşina’, a mai spus Ponta.

Anunțuri

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s