Taxa de poluare este ilegala! Anularea ei se obtine nominal numai in instanta

Taxa de poluare este ilegala! Anularea ei se obtine nominal numai in instanta

Taxa de poluare este ilegala! Anularea ei se obtine nominal numai in instanta

Curtea Europeana de Justitie (CEJ) a decis ca taxa de prima inmatriculare sau de poluare pentru masinile second-hand din Romania este ilegala. Sentinta este obligatorie pentru toate instantele de Romania.

Taxa auto/de poluare/de prima inmatriculare, incalca legislatia Uniunii Europene intrucat produce un dezavantaj la vanzarea masinilor second-hand din alte state pe teritoriul Romaniei, potrivit Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene.

“Taxa de poluare introdusa de Romania, impusa masinilor la prima lor inregistrare in Romania, contravine legislatiei Uniunii Europene. Legea are efectul de a descuraja importul si punerea in circulatie a masinilor second-hand cumparate in alte state membre”, se precizeaza intr-un comunicat al CEJ.

Punctul de vedere al CEJ a fost emis in urma unei solicitari a Tribunalului Sibiu, care judeca un proces in care un roman a dat in judecata statul intrucat a considerat ca taxa de prima inmatriculare este ilegala.

Prin urmare, CEJ a raspuns ca legislatia europeana interzice statelor membre sa ia masuri de taxare in exces a unor produse provenind din alte state, in favoarea celor de provenienta autohtona, apreciind ca taxa poate fi discrimnatorie indirect, chiar daca legea romana nu face explicit referire la masinile importate sau de provenienta autohtona.

UE nu interzice statelor membre sa introduca noi taxe, dar obliga tarile sa aleaga si sa aranjeze sistemul de taxe astfel incat acestea sa nu aiba efectul de a promova vanzarile auto second-hand din piata autohtona, descurajand importul de masini similare, continua CEJ.

Reclame

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s