Taxa auto de poluare declarata ilegala de Curtea de Justie a Uniunii EuropeneTaxa auto de poluare declarata ilegala de Curtea de Justie a Uniunii Europene

Taxa auto de poluare declarata ilegala de Curtea de Justie a Uniunii Europene

Taxa auto de poluare declarata ilegala de Curtea de Justie a Uniunii EuropeneConform Legii nr. 9/2012, persoanele care achizitioneaza autovehicule noi sau second-hand si care sunt inmatriculate pentru pentru prima data in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in tara sau in strainatate, sunt obligate sa plateasca taxa de poluare.
La inceputul lunii februarie 2014, Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a emis o ordonanta de urgenta prin care a stabilit ca taxa de poluare contravine reglementarilor europene, iar contribuabilii romani nu pot plati taxa pentru o masina achizitionata din Uniunea Europeana, deoarece tara noastra este stat membru al UE.

Problema taxei de poluare a fost indelung discutata, aceasta intrand in vigoare la 13 ianuarie 2012, urmand ca la 31 ianuarie al aceluiasi an sa fie suspendata, pentru aproximativ un an, in urma publicarii OUG nr. 1/2012. Cu toate acestea, la 1 ianuarie 2013 aceasta a intrat din nou in vigoare, ulterior fiind inlocuita cu timbrul de mediu, achitat de catre soferi incepand cu 15 martie 2013.

Ca urmare a deciziei luata de CJUE, cei care au platit taxa de poluare pot solicita restituirea acesteia, prin introducerea unei actiuni in instanta prin care sa solicite restituirea sumei achitate cu titlu de taxa de poluare.
Pentru introducerea actiunii in instanta, contribuabilii trebuie sa depuna la dosar urmatoarele documente:
-cartea de identitate a masinii in copie, cu prezentarea originalului in instanta pentru conformitate;
-cartea de vanzare-cumparare a autovehiculului;

-decizia de impunere a platii taxei de poluare eliberata de Administratia Financiara competenta;
-dovada platii taxei de poluare;
*Contribuabilii care nu mai detin chitanta fiscala, care dovedeste plata taxei de poluare, se pot adresa organului fiscal la care au platit taxa si li se va elibera o copie a documentului de plata.

Reclame

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s