Taxa auto din 2012, declarată ilegală

Taxa auto din 2012, declarată ilegală

Taxa auto din 2012, declarată ilegală

Motivul pentru care Legea (și implicit taxa auto percepută) a fost declarată contrară legislației UE este dat, în principal, de OUG 1/2012, care a suspendat efectele legii pentru mașinile deja înmatriculate în România. Din acest motiv, taxa de poluare a fost discriminatorie, fiind descurajată achiziția și înmatricularea dintr-un alt stat membru.

Decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene confirmă ceea ce era evident la data la care a fost emisă OUG 1/2012, inițiată de ministrul Mediului dela acea vreme, Laszlo Borbely. Guvernul României va terbui să găsească resurse pentru restituirea acestei taxe, deoarece judecătorii din toate instanțele românești sunt obligați să se conformeze deciziei Curții de Justiției a Uniunii Europene.

Actuala formă a taxei, denumită timbru de mediu, nu face obiectul acestui dosar, deoarece ea a fost introdusă de o altă lege, sub o altă denumire. La Curtea de Justiției a UE se află pe rol un alt dosar care vizează această taxă, însă șansele ca ea să fie declarată ilegală sunt foarte mici.

Reclame

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s