Cerere Restituire – Model

Cerere Restituire – Model

Cerere Restituire - Model

CATRE:
DIRECTIA REGIONALA A FINANTELOR PUBLICE PLOIESTI(BUCURESTI, etc…)
AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
ADMINISTRATIA JUDETEANA A FINANTELOR PUBLICE( DAMBOVITA, etc ……….)
SERVICIUL FISCAL ORASENESC(GAESTI, MORENI, PUCIOASA, TITU,etc………….)

DOMNULE DIRECTOR,

Subsemnatul/Subscrisa ……………………… cu domiciliul/sediul in …………………….. str. ………………………… nr. ……, bl. ……., sc…., ap…., identificat cu CI seria ……. nr ………, in temeiul art. 117 alin.1 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu prevederile OUG nr. 50/2008(sau LEGEA  nr. 9/2012 sau  OUG 9/2013), formulez prezenta

CERERE DE RESTITUIRE

 a sumei in cuantum de ………. lei reprezentand taxa de poluare/taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, timbru de mediu,  achitata pentru inmatricularea autovehiculului marca …….., categoria ……- norme de poluare ……, serie sasiu …………………………., an fabricatie ………………., inmatriculat cu nr ………………. De asemenea, va solicitam si dobanda legala aferenta acestei sume la data efectuarii platii.

Avand in vedere imposibilitatea inmatricularii in Romania a unui autovehicul fara  plata, in prealabil, a taxei de poluare/taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, timbru de mediu instituita prin OUG nr. 50/2008(sau LEGEA  nr. 9/2012 sau  OUG 9/2013), la data de ………., am solicitat AJFP ………………. prin cererea inregistrata la organul fiscal sub nr. ……………….. emiterea unei decizii de calcul privind acesta taxa. In considerarea acestei decizii am achitat suma in cuantum de …………. lei, fapt consemnat prin chitanta nr……….. seria ………… din data de ………………… .

Practica judiciara in materie a stabilit ca aceste sume de bani reprezentand taxe de poluare/taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule au fost instituite cu incalcarea Tratatului Comunitatii Europene, inclusiv a Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei, ratificat de Romania prin Legea nr. 157/2005 care prevede ca de la data aderarii, dispozitiile tratatelor originare înainte de aderare, sunt obligatorii pentru Romania.

De aceea, apreciem ca taxa impusa este o masura discriminatorie si abuziva, ce contravine dreptului European si incalca art 110 din Tratatul Comunitatii Europene, si ca, in consecinta, pentru suma platita nu exista un titlu de creanta care sa intruneasca toate conditiile legale de valabilitate.

Avand in vedere toate cele mentionate, consider ca nu datorez suma achitata, ca am realizat o plata nedatorata, fapt pentru care va rugam sa dispuneti restituirea sumei indicate, precum si dobanda aferenta acesteia.

******

In drept, îmi întemeiez prezenta plangere pe dispozitiile art. 7 Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, modificata, art. 117Cod Procedura Fiscala.
Anexam prezentei urmatoarele inscrisuri:

  • Decizie calcul taxa de poluare /taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule/ timbru de mediu;

  • Chitanta nr. ……………. seria ………….. din data de …………………

  • Copie C.I./CUI.;

NUME SI PRENUME
––––––––––

 

Onorariu avocat: 400 lei plus TVA

Reclame

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s