Pentru autoturismele scutite in trecut de taxa auto se mai plateste timbru de mediu?

Pentru autoturismele scutite in trecut de taxa auto se mai plateste timbru de mediu?

 

Pentru autoturismele scutite in trecut de taxa auto se mai plateste timbru de mediu

Intrebare: In noiembrie 2009 am achizitionat un autoturism prin leasing. In acel moment la inmatriculare autorurismul a fost scutit prin lege (OG. nr 117/ 29 dec.2009) de taxa de poluare, fiind nou si avand o capacitatea ciclidrica de 1595 cm3. Ieri am finalizat leasingul si surpiza surprizelor, pentru transferul de proprietate sunt nevoit sa platesc taxa de mediu de 860 euro, tocmai pentru ca la achzitie nu am platit nimic. Deci OG-ul lui Boc pentru incurajarea achizitionarii de autovehicule noi nu s-a anulat, dar prin OG-ul lui Ponta se taxeaza tot fara nici o exceptie?

Raspuns: Finalizarea unui contract de leasing presupune si transferul proprietatii asupra autoturismului, de la societatea finantatoare catre client.

O.U.G nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule prevede la art. 4 lit. c) obligatia de a se plati taxa „cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii”.

Mai mult, conform precizarilor suplimentare oferite de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice la solicitarea Conso.ro, timbrul de mediu trebuie platit si de catre cei care in trecut au fost scutiti de plata taxei auto.

“Indiferent ca s-a incadrat in situatia legiferata prin O.U.G nr. 117/2009, daca pentru autovehiculul respectiv nu a fost achitata „taxa”, sau a fost restituita in urma unei hotarâri judecatoresti -art.4 lit. d) din O.U.G nr. 9/2013-, la momentul la care se cere transcrierea dreptului de proprietate, timbrul de mediu trebuie achitat”, au explicat reprezentantii Ministerului.

Reclame

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s