Garantia auto se pastreaza si cand cumpar o masina din strainatate?

Garantia auto se pastreaza si cand cumpar o masina din strainatate?

 

Auto industry

Intrebare: Vreau sa imi iau o masina din Ungaria, ca stau la Arad si am gasit o oferta mai buna. Doar ca nu stiu (si nici cei de la dealer nu au stiut sa imi spuna) daca garantia se pastreaza daca inmatriculez masina in Romania sau nu.

Raspuns: Conform celor mai recente reglementari ale Comisiei Europene, un consumator care a cumparat un autovehicul de la un dealer autorizat ar trebui sa poata beneficia de garantie si in alt stat membru UE, desi se pot aplica unele limite.

Daca furnizorii de autovehicule nu respecta obligatiile aflate in sarcina lor privind garantia sau nu includ obligatii contractuale in sarcina reparatorilor autorizati in acest sens, acest lucru ar presupune prezenta unei restrictii asupra vanzarilor. Iar acordurile de distributie selectiva sunt contrare normelor de concurenta ale UE, se arata in notele explicative ale Comisiei Europene.

Garantiile masinilor cumparate de la dealeri autorizati din alte state membre ar trebui, de asemenea, sa nu fie supuse unor proceduri administrative suplimentare care sa duca la intarzieri in efectuarea lucrarilor.

Cu toate acestea, conditiile garantiei pot varia de la un stat membru la altul iar furnizorii tin seama de costul legat de respectarea unui anumit set de conditii ale garantiei atunci cand stabilesc pretul recomandat de achizitie.

In cazul in care un autovehicul este exportat, furnizorul nu este obligat sa aplice conditiile mai avantajoase de garantie care ar putea fi incluse in cazul autovehiculelor comercializate in statul membru de import.

De asemenea, in cazul in care un client a platit separat pentru un program de mobilitate, acesta poate fi limitat la un anumit stat membru.

Anunțuri

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s