Leasing auto: Ce solutii exista daca nu mai pot achita valoarea reziduala?

 Leasing auto: Ce solutii exista daca nu mai pot achita valoarea reziduala?

 

Leasing auto Ce solutii exista daca nu mai pot achita valoarea reziduala

Intrebare: Buna ziua. Detin o masina in leasing la care am terminat ultima rata in luna noiembrie. Urmeaza sa achit 3.000 de euro taxa reziduala numai ca nu am acesti bani. Ce pot sa fac mai departe ca sa nu pierd masina? Pot sa merg mai departe cu rate esalonate sau exista alte variante?

Raspuns: Situatia in care va aflati, de a nu mai putea achita valoarea reziduala, este una destul de frecvent intalnita in ultimii ani. Chair daca nu dispuneti de banii respectivi, exista cateva solutii alternative care va permit sa inchideti datoria si sa ramaneti in posesia autoturismului.

1.    In primul rand, puteti sa negocieati cu societatea de leasing reesalonarea celor 3.000 euro in rate lunare pe care sa le puteti sustine. In acest caz este posibil sa vi se perceapa si o dobanda sau un comision aferent.

2.    Daca societatea de leasing nu este dispusa sa accepte reesalonarea puteti sa va adresati unei banci, pentru contractarea unui credit de nevoi personale necesar achitarii valorii reziduale.

Pentru aceasta insa trebuie sa va incadrati in conditiile de eligibnilitate ale bancii, inclusiv sa aveti venituri suficient de mari.

Pentru a obtine un credit conditii cat mai avantajoase, inainte de a va indrepta catre o anumita institutie de credit, puteti compara ofertele in sectiunea Credite nevoi personale pe de Conso.ro.

3.    In cazul in care nu puteti obtine nici reesalonare nici credit bancar, puteti cesiona contractul de leasing (novatie). Mai exact,persoana care va prelua contractul va achita in locul dvs valoarea reziduala, dar va deveni si posesorul  autoturismului.

Pentru acest beneficiu, puteti solicita o despagubire, respectiv plata catre dvs. a unei sume suplimentare, care sa compenseze faptul ca cedati dreptul de proprietate.

Daca niciuna dintre solutii nu se poate aplica, atunci se va tine cont de conditiile contractuale initiale iar masina cel mai probabil va fi reposedata de societatea de leasing.

Reclame

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s