Leasing auto: cum se recupereaza diferenta pentru taxa de poluare?

Leasing auto: cum se recupereaza diferenta pentru taxa de poluare?

 

Leasing auto cum se recupereaza diferenta pentru taxa de poluare

Intrebare: In 2008 am achizitionat o autoutilitara in leasing pentru care am platit taxa de poluare. Firma de leasing mi-a facturat aceasta taxa. Acum, conform Legii 9/2012 am de recuperat diferenta de taxa de poluare.Cine trebuie sa se ocupe de recuperarea acestei diferente? Cei de la Administratia Financiara locala mi-au spus ca firma de leasing, cei de la firma de leasing au spus ca trebuie sa iau o imputernicire de la Administratia Financiara prin care ei sa fie imputerniciti sa se ocupe de recuperarea diferentei la taxa de poluare.Eu nu mai inteleg nimic.Care este de fapt realitatea? Cine are dreptate?

Raspuns: Depinde de firma de leasing cu care ati incheiat contractul de finantare. Din pacate nu exista o procedura standard reglementata legal, motiv pentru care fiecare societate de leasing si-a creat o procedura interna in aceasta privinta.

Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisii poluante prevede, la art 4:
(2) Obligatia de plata a taxei intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, conform Legii 571/2003, cu modificarile sau completarile ulterioare, sau taxa de poluare pentru autovehicule[…].

Porsche Leasing Romania, de exemplu, emite utilizatorilor o procura, in baza careia acestia se pot prezenta la Administratia Financiara pentru a isi recupera diferenta de bani care li se cuvine, in baza legii nr. 9/2012 privind taxa pe poluare.

Anunțuri

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s