Leasing auto: Trebuie platita taxa de poluare la expirarea contractului?

Leasing auto: Trebuie platita taxa de poluare la expirarea contractului?

 

Leasing auto Trebuie platita taxa de poluare la expirarea contractului

Intrebare: Am o masina luata in leasing inainte de 2007 si acum se termina contractul. Intrebarea mea este, la trecerea autoturismului pe numele meu se plateste taxa de poluare? Si cum se calculeaza aceasta…se tine cont de vechimea de 6 ani a masinii? Este euro 4.

Raspuns: Transferul dreptului de proprietate aduce dupa sine si obligatia achitarii taxei pentru emisii poluante, in cazul in care pentru respectivul autovehicul nu a fost platita taxa de poluare, sub una din formele impuse, incepand din luna iulie 2008.

Mai exact, Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisii poluante prevede, la art 4:

“(2) Obligatia de plata a taxei intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, asupra unui autovehicul rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, conform Legii 571/2003, cu modificarile sau completarile ulterioare, sau taxa de poluare pentru autovehicule[…].”

Legea nu face niciun fel de precizare in privinta cazului particular al leasingului, unde dreptul de proprietare este transferat de la societatea de leasing la beneficiar, la finalul contractului.

Astfel, in cazul in care societatea de leasing nu a platit taxa speciala la inmatricularea autovehiculului, aceasta va trebui achitata la momentul incheierii contractului de finantare, odata cu preluarea masinii de catre noul proprietar.

Reclame

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s