MOTIVARE TIMBRU DE MEDIU 2014 / HOTARARE CASTIGATA 2014 / RECUPERARE TIMBRU DE MEDIU 2014 / RECUPERARE TAXA

AVOCAT RECUPERARE TAXA AUTO / RECUPERARE TIMBRU DE MEDIU

Taxele incasate in 2012 sunt discriminatorii din cauza suspendarii din legea 9/2012 a platii taxelor pentru inmatriculare interne. Aceste taxe ar trebui restituite daca cetatenii care le-au platit vor deschide procese in instanta.

Decizia Curtii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a fost data in cauzele conexate C-97/13 si C-214/13, avand ca obiect cereri de decizie preliminară formulate de Tribunalul Sibiu si de Curtea de Apel Bucuresti. Ea este obligatorie si se aplica tuturor litigiilor aflate pe fond.

Printre cei care şi-au recuperat banii se află şi sibianul Răzvan Cosmin Bârlea, care şi-a cumpărat un Ford Mondeo, la mâna a doua, din Germania.

„Am dat pe ea 1.800 de euro, taxa de poluare a fost de 3.900 de lei. Ulterior am dat statul in judecată şi s-a finalizat cu recuperarea taxei, recuperarea dobânzii pe acea taxă, plus cheltuielile de judecată”, spune bărbatul.

Taxa auto a fost tot timpul motiv de dispută între România şi Uniunea Europeană, indiferent de numele taxei sau formula de calcul.

„Nu s-a dorit respectarea dreptului comunitar, ci o metoda de prelevare a unor sume de bani de la cetăţeni. Datorită acestui scop profund inechitabil, comportamentul este sancţionat la nivel unional prin Curtea de Justitiţie a Uniunii Europene”, afirmă avocatul Dragoş Târşia.

La fiecare 5 lei colectaţi din taxa auto, cei care au apelat la instanţele de judecată primesc patru lei drept despăgubiri.

Statul a încasat în primele nouă luni din 2013, atât din taxa auto, cât şi din timbrul de mediu, peste 530 de milioane de lei.

Încasările au fost cu 17% mai mari decât în 2012. Marea surpriză o reprezintă despăgubirile, care au depăşit anul trecut 420 de milioane de lei, adica 80 din totalul încasărilor.

Reclame

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s