Statul va restitui taxa auto din sumele incasate din timbrul de mediu.RECUPERARE

„Statul va restitui taxa auto din sumele incasate din timbrul de mediu.RECUPERARE”

Tinand cont de motivele invocate de reclamanti, precum si de jurisprudenta europeana, inclusiv de recomandarea data de Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) la solicitarea Curtii de Apel Bucuresti, tot mai multe instante romanesti au dat castig de cauza romanilor care au cerut returnarea timbrului de mediu sau, cu titlu de noutate, au admis solicitarile de evitare a platirii acestuia, in majoritatea cazurilor sentintele fiind definitive si irevocabile.

“Admite cererea. Dispune obligarea paratului sa inmatriculeze autoturismul proprietatea reclamantului marca OPEL Zafira, cu numar de identificare (…), provenit din Italia, an fabricatie 2003, fara plata timbrului de mediu”, se arata intr-o decizie emisa recent de Tribunalul Galati.

“Admite actiunea formulata de reclamanta SC (…) S.R.L., in contradictoriu cu parata Institutia Prefectului Judetului Prahova – Serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a autovehiculelor, cu sediul in mun. Ploiesti, b-dul Republicii, nr. 2 – 4, judet Prahova. Obliga parata sa inmatriculeze, fara plata timbrului de mediu, autovehiculul marca MERCEDES tip 250 D, cu numarul de identificare (…)”, a decis Tribunalul Prahova.

“Admite actiunea. Anuleaza decizia de calcul nr. (…). Obliga parata la restituirea sumei de 2.484 lei actualizata cu rata dobanzii legale de la momentul perceperii taxei si pana la momentul restituirii acesteia. Obliga parata la plata catre reclamanta a cheltuielilor de judecata in cuantum de 310 lei”, se arata intr-o alta decizie, emisa de Tribunalul Bucuresti.

Reclame

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s