Evitare timbru de mediu.Cum fac sa nu platesc timbru de mediu?

Evitare timbru de mediu.Cum fac sa nu platesc timbru de mediu?

 

CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA

A SERVICIULULUI PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARI VEHICULE, cu sediul in ………………………, prin care solicitam:

  • Anularea actului administrativ Decizia de calcul nr. ……………..

  • Inmatricularea definitiva fara plata timbrului de mediu a autovehiculului marca…….., nr. identificare…….., serie sasiu…….

  • Obligarea paratilor potrivit dispozitiilor art. 451 C. Proc. Civ la plata cheltuielilor de judecata (onorariu avocat, taxa de timbru, timbru judiciar).

ASPECTE PRELIMINARII

Luand in considerare caracterul litigiului dedus judecatii, si anume contencios administrativ, reclamanta si-a indeplinit obligatia prealabila potrivit Legii 554/2004 prin depunerea plangerii prealabile catre Admnistratia Finantelor Publice ………… si Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule .

Prin plangerile prealabile am solicitat anularea actului administrativ si inmatricularea definitiva fara plata timbrului de mediu a autovehiculului marca…….., nr. identificare…….., serie sasiu…….

Ca raspuns la solicitarea noastra,…………………………..

Concluzionand va aducem la cunostiinta faptul ca procedura prealabila a fost indeplinita de catre reclamanta in spiritul Legii 554/2004, astfel ca orice alte aspecte legate de lipsa plangerii prealabile va rugam sa le considerati neintemeiate.

Obiectul cererii de chemare in judecata se supune prevederilor art. 8 alin. 1 din Legea 554/2004 prin care “Persoana vatamata intr-un drept recunoscut de lege sau intr-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, nemultumita de raspunsul primit la plangerea prealabila adresata autoritatii publice emitente sau daca nu a primit nici un raspuns in termenul prevazut la art. 7 alin. (4), poate sesiza instanta de contencios administrativ competenta, pentru a solicita anularea, in tot sau in parte, a actului, repararea pagubei cauzate si, eventual, reparatii pentru daune morale. De asemenea, se poate adresa instantei de contencios administrativ si cel care se considera vatamat intr-un drept al sau, recunoscut de lege, prin nesolutionarea in termen sau prin refuzul nejustificat de solutionare a cererii.

MOTIVELE CERERII DE CHEMARE IN JUDECATA

MOTIVE DE FAPT

In fapt, subscrisa ……………………………………….., a fost obligata la plata timbrului de mediu in valoare de …………….. RON catre Administratia Finantelor Publice …………….. pentru un autoturism marca ……………. Categ_auto ……… Norme poluare ………….., Serie sasiu ………….Nr. identificare ……………….. An fabricatie ………. Serie carte auto ……………. Data primei inmatriculari …………., conform OUG 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicole.

MOTIVE DE DREPT

  1. CADRU LEGISLATIV NATIONAL

  1. Constitutia Romaniei

  2. Noul Cod Civil

  3. Codul de procedura fiscala

  1. CADRU LEGISLATIV INTERNATIONAL

  • Conventia Europeana ale Drepturilor Omului

  • Tratatul de Functionare a Uniunii Europene

Reclame

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s