Te Ajutam sa NU mai platesti Taxa Apeleaza-ne Acum-Evita Plata Taxei

Avocat recuperare timbru de mediu
Avocat evitare timbru de mediu 2014

CJUE ar putea desfiinta timbrul de mediu.

UPDATE 2:  Revin cu amanunte. In luna august a fost vacanta judecatoreasca si la CJUE 😦
M-am uitat si pe lista de sedinte din luna septembrie si aceasta cauza nu se gaseste.Probabil in luna octombrie.

UPDATE:  Din cate am observat comparand datele de pronuntare ale unor hotarari ale CJUE, concluzia mea este ca Hotararea CJUE in aceasta cauza va fi undeva prin luna august 2014. Am ajuns la aceasta concluzie deoarece , de la data concluziilor avocatului general (15.05.2014) si pana la data pronuntarii hotararii au trecut in general cam 2- 4 luni .

Revin cu unele informatii referitoare la timbrul de mediu aplicabil autovehiculelor din tara.

Imi cer scuze daca titlul postarii poate fi considerat „senzational” desi din cuprinsul articolului nu va reiesi deocamdata nimic senzational.
Curtea de Justitie a Uniunii Europene (cea care a dispus ca Taxele de poluare anterioare sunt necomunitare si trebuie sa fie restituite) a fost sesizata de Tribunalul Sibiu (instanta care a mai sesizat CJUE si in cauzele Tatu si Irimie) sa se pronunte , in mare, daca Timbrul de mediu este necomunitar (sesizarea instantei priveste taxa pe emisiile poluante, intr-un proces care s-a judecat dupa intrarea in vigoare a timbrului de mediu, astfel punandu-se si problema aplicarii OUG 9/2013 privind timbrul de mediu.)
Ceea ce este „senzational” in acest caz, este dat de faptul ca si Avocatul General al Curtii (un avocat independent de partile implicate) considera ca timbrul de mediu este necomunitar , concluzionand : „Articolul 110 TFUE trebuie interpretat în sensul că se opune unui regim naţional de impozitare a vehiculelor precum cel instituit prin articolele 4 şi 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule”.
Urmeaza sa se pronunte CJUE prin Marea Camera, insa exista posibilitatea (una chiar mare dupa parerea mea) ca si instanta sa sustina parerea Avocatului General.
Consider ca este o sansa in plus pentru desfiintarea timbrului de mediu, insa pana la pronuntarea CJUE mai trebuie asteptat un pic, apoi urmand a studia hotararea data. In cazul in care se va decide ca timbrul de mediu nu respecta legislatia comunitara, instantele din tara vor fi nevoite (unele dau deja castig de cauza) sa dea castig de cauza reclamantilor platitor de timbru de mediu sau care doresc inmatricularea fara aceasta taxa.
Anunțuri

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s