CALCULATOR TAXA AUTO 2014

CALCULATOR TAXA AUTO 2014

CALCULATOR TAXA AUTO 2014

TAXA AUTO: După demararea Programului Rabla, timbrul de mediu va fi următoarea problema asupra căreia Guvernul îşi va îndrepta atenţia, pentru a-l analiza, a declarat ministrul Mediului, Attila Korodi. RomaniaTV.net vă prezintă CALCULATOR TAXĂ AUTO 2014, conform ANAF.

TAXA AUTO: “Timbrul de mediu va fi o problema asupra căreia ne vom apleca, după lansarea Programului Rabla. Trebuie să vedem toate deciziile care, la ora actuală, vin din partea instanţelor româneşti, pentru că acelea ne vor fi de relevanţă în abordare (…). Timbrul de mediu (…) trebuie să vedem dacă e de regândit, dacă e de reaşezat, dacă e de înlocuit de tot cu alt sistem. Oricum, vor fi decizii care vor fi critice şi acele decizii trebuie luate de Guvernul României”, a spus ministrul Mediului, Attila Korodi, în conferinţă de presă organizată în stradă, în Piaţă George Enescu din Bucureşti, cu ocazia startului oficial al Programului Rabla 2014.

TAXA AUTO contestată şi câştigată în instanţă, precum şi dobânzile aferente, cheltuielile de judecată şi alte sume, vor fi restituite pe parcursul a 5 ani, câte 20% din suma totală în fiecare an, a decis Guvernul prin ordonanţă de urgenţă.

De asemenea, producătorii auto susţin că noua taxă auto, numită timbru de mediu, a distrus piaţa auto locală, exportul fiind singurul segment care a salvat vânzările de maşini noi din ultimii ani.

Conform Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea taxei auto, numită acum timbrul de mediu pentru autovehicule, timbrul de mediu menţine cote similare celor anterioare pentru motoarele Euro 5 şi măreşte cotele pentru motoarele Euro 4 şi Euro 3. Pe de altă parte, pentru maşinile cu motorizări non-Euro, Euro 1 şi Euro 2, valoarea timbrului de mediu a scăzut faţă de nivelul taxei auto din 2012.

Timbrul de mediu se aplică pentru autovehiculele din categoria M1, M2, M3 cu precizarea că pentru categoria de autoturisme cu normă de poluare Euro 5, Euro 4 şi Euro 3 formula de calcul ia în proporţie de sută la sută emisia de CO2. De asemenea, timbrul de mediu se calculează diferit pentru maşinile pe benzină faţă de cele pe motorină, pentru ultimele plătindu-se mai mult, pe principiul că maşinile diesel poluează mai mult.

Reprezentanţii Guvernului au precizat că persoanele care au plătit taxa auto vor primi banii înapoi, dar că modalitatea şi durata operaţiunii se va face în funcţie de restricţiile şi posibilităţile bugetare.

TAXA AUTO. Curtea a luat aceasta decizie dupa ce au constat ca TAXA de poluare AUTO descurajeaza punerea in circulatie a unor autoturisme de ocazie cumparate din alte state membre ale Uniunii Europene. Vedeti mai jos ce efecte va avea ordonanta Curtii de Justitie a UE.

RECUPERAREA TAXEI AUTO in instanta se face mult mai usor, in prezent. Numai ca, la o analiza mai atenta, observam ca recuperarea taxei pe poluare auto platita in 2012 nu este chiar cea mai buna varianta.

Un alt motiv ar fi acela ca la masini cu motoare turbo diesel de 3 litri Euro 4 (aici intra aproape tot ce inseamna SUV si berline premium) TAXA AUTO din 2012 era semnificativ mai mica decat in prezent, iar recuperarea ei ar fi, de fapt, o paguba.

RECUPERARE TAXE POLUARE AUTO 2014: Nu in ultimul rand, autoturismul tau s-a devalorizat intre timp, iar cuantumul timbrului de mediu actual din valoarea ei de piata reprezinta acum mai mult decat a reprezentat TAXA PE POLUARE AUTO in 2012.

Reclame

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s