Exceptii de la plata timbrului de mediu.Timbru de mediu poate fi anulat

Timbrul de mediu, ce inlocuieste vechea taxa de poluare, se plateste incepand din 15 martie 2013, fiind reglementat de OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule. Conform prevederilor instituite la acea data, timbrul de mediu este platit o singura data, in urmatoarele situatii:

– cand un autoturism este inmatriculat pentru prima data in Romania;

– cand un autoturism este reintrodus in parcul auto national, in cazul in care, la momentul scoaterii sale din parcul auto national, proprietarului i s-a restituit valoarea reziduala a timbrului;

– pentru masinile rulate pentru care nu a fost achitata nicio taxa de poluare/inmatriculare, timbrul de mediu se va plati cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate;

– pentru autoturismele rulate pentru care s-a dispus de catre instante restituirea sau inmatricularea fara plata unei taxe de poluare/ de inmatriculare. Timbrul de mediu in aceasta situatie va fi achitat tot cu ocazia ocazia transcrierii dreptului de proprietate.

OUG nr. 9/2013 este in vigoare deja de un an, insa normele de tehnica legislativa stipuleaza ca pentru a produce efecte pe termen nelimitat, ea trebuie adoptata prin lege de Parlamentul Romaniei. Lucru care s-a si intamplat, intrucat parlamentarii au aprobat marti, prin vot final, legea de aprobare si modificare a acestei OUG. Mai mult decat atat, Legislativul a pregatit si forma pentru promulgare a acestui act normativ.

Legea adoptata marti de deputati nu doar aproba OUG nr. 9/2013, ci o si modifica, introducand doua noi categorii de autovehicule ce vor fi scutite de la plata timbrului de mediu.

Anunțuri

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s