OFICIAL. Cum se restituie taxa auto în urma contestării

Guvernul a stabilit cum se vor restitui banii plătiţi de şoferi pentru taxa auto, acest lucru fiind posibil doar în cazul în care există hotărâri judecătoreşti în acest sens.

Este vorba de sumele plătite pentru taxa pe poluare pentru autovehicule – introdusă prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 50/2008 – şi pentru taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule – introdusă prin Legea nr. 9/2012.
Prevederile referitoare la restituirea taxei auto au fost stabilite recent prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 8/2014 – publicată în Monitorul Oficial nr. 151/2014.
Astfel, Ordonanţa de urgenţă nr. 8/2014 stabileşte că “plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule şi a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobânzilecalculate până la data plăţii integrale şi cheltuielile de judecată, precum şi alte sume stabilite de instanţele judecătoreşti, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a cinci ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acestora.”
Anunțuri

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s