Timbru de mediu 2013-2014, noi vesti din partea CJUE

Timbru de mediu 2013-2014, noi vesti din partea CJUE

Incepand cu anul 2013 toti cei care au avut de inmatriculat autoturisme sau au cumparat aututurisme deja inmatriculate in Romania dar nu au platit in trecut fostele forme ale birului cu nume pompos si efecte negative in economie, au fost nevoiti sa plateasca ceea ce reglementeaza si in prezent legea 9/2013 aparuta imediat dupa OUG 9/2012.

In esenta contribuabili au observat neregularitatile prin care statul incasa o taxa nu doar disproportionata dar si nejustificata in raport de caracteristicile fiecarui autoturism, astfel s-au indreptat cu sperante catre instantele de judecata din Romania. De-a lungul experientei cu timbru de mediu nu putine au fost instantele de Tribunal care au acceptat cererile si au dispus inmatricularea fara plata timbrului de mediu a contestatorilor ce au actionat in instanta statul prin Serviciul de Inamtriculari Auto iar in cazul celor care au platit aceasta taxa prin serviciile de Administratie Financiara in solidar cu Fondul de Mediu.

Numarul cauzelor castigate a crescut simtitor spre jumatatea anului 2013, astfel incat Tribunalul Sibiu, vazand ca aceasta lege ar putea fi iarasi discriminatorie si in contraditie cu deja cunoscutul art. 110 TFUE, a adresat o intrebare preliminara, exact ca si in cazul celorlalate forme ale acestui bir astfel formuandu-se pe rolul Curtii de Justitie a Uniunii Europene, Cauza C‑331/13, avand ca solutionare, raspunsul la intrebarea preliminara, daca acesata taxa (timbru de mediu) este sau nu in contradictie cu cerintele U.E.

Anunțuri

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s