TAXA AUTO 2014. Cine NU plăteşte timbrul de mediu

TAXA AUTO 2014. Cine NU plăteşte timbrul de mediu

Noua taxă auto, timbrul de mediu, instituit încă din luna martie 2013, a fost plătit de toți șoferii, la înmatricularea unui autoturism pentru prima dată în România. La un an de la introducerea acestei taxe auto, prevederile în materie au fost modificate de parlamentari, astfel încât noi categorii de autovehicule vor fi scutite de la plată.

Timbrul de mediu, ce înlocuiește vechea taxă de poluare, se plătește începând din 15 martie 2013, fiind reglementat de OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule. Conform prevederilor instituite la acea dată, timbrul de mediu este plătit o singura dată, în următoarele situații:

– când un autoturism este înmatriculat pentru prima dată în România;

– când un autoturism este reintrodus în parcul auto național, în cazul în care, la momentul scoaterii sale din parcul auto național, proprietarului i s-a restituit valoarea reziduală a timbrului;

– pentru mașinile rulate pentru care nu a fost achitată nicio taxă de poluare/înmatriculare, timbrul de mediu se va plăti cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate;

– pentru autoturismele rulate pentru care s-a dispus de către instante restituirea sau înmatricularea fără plata unei taxe de poluare/ de înmatriculare. Timbrul de mediu în aceasta situație va fi achitat tot cu ocazia ocazia transcrierii dreptului de proprietate.

OUG nr. 9/2013 este în vigoare deja de un an, însă normele de tehnica legislativă stipulează ca pentru a produce efecte pe termen nelimitat, ea trebuie adoptata prin lege de Parlamentul României. Lucru care s-a și întâmplat, întrucât parlamentarii au aprobat marți, prin vot final, legea de aprobare și modificare a acestei OUG. Mai mult decât atât, Legislativul a pregătit și forma pentru promulgare a acestui act normativ.

Legea adoptata marți de deputați nu doar aproba OUG nr. 9/2013, ci o și modifica, introducând doua noi categorii de autovehicule ce vor fi scutite de la plata timbrului de mediu.

Anunțuri

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s