Timbrul de mediu 2015: Cat vor plati soferii

Timbrul de mediu pe care soferii il vor plati in 2015 va fi stabilit in functie de cursul de schimb pe care Banca Centrala Europeana urmeaza sa il anunte astazi. De asemenea, pe baza aceluiasi curs valutar vor fi determinate si accizele de anul viitor, numai ca in cazul acestora, modul calcul este diferit.
Potrivit OUG nr. 9/2013, actul normativ ce a introdus timbrul de mediu pentru autovehicule la 15 martie 2013 in locul taxei auto, valoarea in lei a timbrului se determina pe bazacursului de schimb valutar al monedei euro stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Asadar, cuantumul timbrului de mediu valabil in 2015 se va calcula in functie de cursul leu/euro pe care Banca Centrala Europeana (BCE) il va stabili pe 1 octombrie 2014.
Concret, BCE urmeaza sa anunte azi in jurul orei 16:00 (n.r. ora Romaniei) cursul de schimb leu/euro care va fi utilizat pentru calcularea timbrului de mediu in 2015.
Pentru anul acesta, timbrul de mediu a fost determinat pe baza cursului de schimb afisat de BCE pe 1 octombrie 2013, care a fost de 4,4485 lei/euro. Acest curs a fost mai mic cu 1,63% decat cel anterior de 4,5223 lei/euro – adica cel din 2012 care a fost utilizat pentru stabilirea cuantumului timbrului platit in 2013.
Anunțuri

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s