TAXA AUTO 2014 se modifică: Nou mod de calcul pentru TIMBRU DE MEDIU

TAXA AUTO 2014, TIMBRU DE MEDIU 2014. Guvernul modifică Ordonanţa care stabileşte modul de recuperare a timbrului de mediu în cazul în care automobilul este vândut în afara ţării

calculator_80691100TAXA AUTO 2014, TIMBRU DE MEDIU 2014. Ultimul proprietar al unui autovehicul scos din parcul auto naţional poate solicita restituirea valorii reziduale a timbrului de mediu pe baza copiei cărţii de identitate a maşinii, dar cu menţiunea ‘Vehicul scos definitiv din România’, în loc de ‘radiere pentru export’, se arată în proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind timbrul de mediu pentru autovehicule, supus dezbaterii publice de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Conform dispoziţiilor art. 8 alin. (1) din HG nr. 88/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, ‘în situaţia în care un autovehicul pentru care s-a plătit în România taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul prevăzut de ordonanţa de urgenţă şi pentru care nu s-a dispus de către instanţe restituirea acestora este scos ulterior din parcul auto naţional, ultimul proprietar poate solicita restituirea valorii reziduale a timbrului’.

Potrivit iniţiatorilor, modificarea este necesară deoarece sintagma ‘pentru export’ poate crea interpretări diferite, respectiv regim vamal aferent mărfurilor comunitare care părăsesc teritoriul vamal al Uniunii Europene, în loc de ‘export’ ca regim fiscal aferent mărfurilor ce sunt transferate dintr-un stat membru în alt stat membru, ca livrare intracomunitară.

Anunțuri

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s