Servicii juridice pentru recuperarea in instanta a taxei auto sau inmatricularea fara taxa.

Anul 2015 nu aduce noutati sau modificari importante cu privire la timbrul de mediu, respectiv vechile taxe de poluare. Situatie nu este schimbata fata de anul 2014, respectiv procesele privind inmatricularea fara taxa sau recuperarea timbrului de mediu nu se castiga.
Restituirile de taxe de poluare platite anterior timbrului de mediu, se restituie in continuare, esalonat pe perioada a 5 ani, in 5 rate egale conform OUG 8/2014. Atentie insa : Pentru fiecare rata restituita trebuie sa se calculeze si dobanda, conform sentintei judecatoresti. Aceasta dobanda se calculeaza pentru fiecare transa, de la data platii/cererii si pana la data restituirii efective, adica data la care se plateste acea transa. Am intampinat situatii in care oamenilor li s-a dat efectiv doar transa aferenta taxei platite plus cheltuieli de judecata, fara nici o dobanda,ceea ce este nelegal.
Iarasi atentie: daca mai aveti de recuperat TAXA DE PRIMA INMATRICULARE- platita in 2007 pana la jumatatea anului 2008 (inainte deci de OUG 50/2008). Aceasta suma de bani se restituie integral intr-o SINGURA TRANSA,  deoarece taxa de prima inmatriculare nu intra in categoria sumelor de bani restituibile in 5 transe. La fel si dobanzile obtinute pentru aceste sume de bani.
Si in anul 2015, la fel ca si in anul 2014 se castiga procesele avand ca obiect DOBANDA acordata de la data platii taxei si pana la data formularii cererii de restituire. (pana la Cauza Irimie, instantele acordau dobanda conform art 124 C proc Fiscala, respectiv de la data procedurii prealabile). Se poate cere , deci si dobanda aferenta perioadei cuprinse intre data platii taxei si data procedurii prealabile. Sumele sunt destul de frumusele, uneori pot depasi valoarea taxei platite. !!
Reclame

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s