Timbrul de mediu 2015 – calculator on-line

Formula de calcul a timbrului de mediu ia în considerare emisiile de CO2 numai în cazul maşinilor Euro 3, Euro 4 şi Euro 5. Pentru masinile Non-Euro, Euro 1 şi Euro 2, nu este necesara cifra exactă a emisiilor de CO2.

Noul timbru de mediu instituie valori diferite ale noii taxe auto, în funcţie de tipul carburantului folosit, respectiv benzină sau motorină, pentru maşinile cu normă de poluare euro IV şi euro III.
Maşinile diesel din această grupă de poluare vor fi taxate mai mult decât cele pe benzină.

Cursul de schimb valutar leu/euro utilizat pentru calculul accizelor în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2015 este de 4.4093 lei/euro.
Valoarea în lei (RON) a timbrului de mediu pentru autoturisme/autovehicule, se determina prin transformarea sumei exprimate in euro la cursul de schimb valutar comunicat de BNR pentru prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent.

Timbrul de mediu se plăteşte cu ocazia primei înmatriculări în România, inclusiv pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007 (la prima transcriere), care nu au plătit taxa auto.

Sunt scutite de plata timbrului de mediu autovehiculele, atunci când sunt:
(1)a) încadrate în categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor legale in vigoare;
b) acordate instituţiilor de învăţământ, sănătate şi cultură, ministerelor, altor organe ale administraţiei publice, structurilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică, de guverne străine, organisme internaţionale şi organizaţii nonprofit şi de caritate, prin donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile, precum şi din programe de cooperare ştiinţifică şi tehnică;
c) confiscate sau intrate potrivit legii în proprietatea privată a statului şi sunt acordate cu titlu gratuit în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
d) destinate competişiilor sportive definite conform prevederilor legale în vigoare.

Reclame

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s