TAXA AUTO: Cum şi în cât timp îţi poţi recupera TIMBRU DE MEDIU IN 2015

Desi descurajati de schimbarile legislative aparute  cu privire la „taxele pentru inmatricularea unui autoturism”  sau la modalitatea de restituire a acestora impusa prin OG nr.8 din 2014 si aici ne referim atat la restituirea taxei pe poluare prevazuta de O.U.G. nr. 50 din 2008 cat si la taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule prevazuta de Legea nr.9 din 2012.

Atentie! Aceasta modalitate de restituire prevazuta de O.G. nr.8 dn 2014 nu  se aplica pentru O.U.G. nr.9 din 2013 privind timbrul de mediu.

In ciuda acestor masuri mentionate mai sus, cei ce au platit „taxa de poluare / timbru de mediu” continua sa intenteze procese impotriva statului roman iar instantele le da castig de cauza in majoritatea cazurilor.

Prin intermediul echipei noastre subscrisa SC C.C. SRL a inregistrat in data de 28.05.2014, pe rolul Tribunalul Ialomita sub nr. de dosar  1356/98/2014, o cererea de chemare in judecata  a Serviciului Fiscal Municipal Fetesti.

Dupa efectuare procedurilor aferente cauzei, Tribunalul Ialomita se pronunta asupra cererii  in data de 14.10.2014 in sensul ca: Admite cererea formulata de reclamanta SC C.C. SRL si obliga parata sa restituie reclamantei suma de 8.888 lei, achitata cu titlu de taxa de mediu pentru autoturismul marca HYUNDAY, potrivit chitantei de plata din data de 18.07.2013, cat si la restituirea dobanzii fiscale aferente acestei  sume pentru perioada cuprinsa intre data platii si restituirea efectiva.

Reclame

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s