Avocati Recuperare Taxa Auto | Avocat Taxa de Poluare

Schimbarile care au intervenit in statutul taxei auto de la introducerea ei pana la momentul curent au reusit sa starneasca indignarea tuturor celor care se califica pentru achitarea acestui impozit. In ciuda tuturor incercarilor de clarificare si justificare a acestei masuri, contribuabilii nu au primit

raspunsurile necesare din partea autoritatilor responsabile si nici nu au reusit sa se familiarizeze pe deplin cu o eventuala varianta finala a acestei taxe. Introdusa in luna aprilie a anului 2008, taxa auto denumita si taxa de poluare se calculeaza in functie de particularitatile tehnice ale fiecarui autovehicul si a trecut printr-o serie debusolanta de modificari. In anul 2011 cuantumul taxei a fost majorat cu peste 45% urmand ca in 2012 sa fie redus cu pana la 25%. La inceputul anului 2013 Guvernul a anuntat ca taxa auto se va transforma in timbrul de mediu dar, pana la intrarea in vigoare a noilor reglementari, acest impozit se calculeaza si va fi platit conform ultimelor precizari. Pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) se gaseste o pagina care pune la dispozitie un calculator al acestei taxe.

Controversa trece insa de limitele acceptabilului in ianuarie 2012 cand se decide ca aceasta taxa auto pentru automobilele inmatriculate inainte de 2007 sa fie suspendata pana la inceputul anului 2013 si cei care au achitat deja impozitul sa isi primeasca sumele inapoi. Desi Curtea de Justitie a Uniunii Europene si-a exprimat dezaprobarea privind cadrul legal al acestui impozit se pare ca realitatea politica romaneasca si-a continuat drumul sigur spre o agravare si mai deranjanta a acestei situatii. In ciuda faptului ca masura de suspendare a venit cu o intarziere criticata indelung contribuabilii ar fi trebuit ca incepand cu 25 octombrie 2012 sa isi poata recupera sumele incasate ilegal. In procesul de recuperare taxa auto, lipsa de transparenta si birocratia sinuoasa a sistemului romanesc a determinat insa pe multi platitori sa apeleze la interventia unui avocat care le poate explica pe deplin cadrul legal al acestei dispozitii si alternativele care nu trebuie neglijate.

Reclame

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s