Vreau taxa auto inapoi

Informatii noi referitoare la Timbrul de mediu. Se castiga sau nu procesele?

         Am asteptat dupa pronuntarea CJUE in cauza Manea sa vad cum vor solutiona instantele de judecata cauzele privitoare la restituirea timbrului de mediu. Prima instanta a carei hotarare am asteptat-o cu interes a fost Curtea de Apel Brasov, chiar cea care a trimis Cauza Manea la CJUE. Iar Curtea de Apel Brasov a admis recursul formulat de dl Manea si a dispus inmatricularea fara plata taxei pe emisii poluante (taxa platita dupa 1.01.2013-similara timbrului de mediu – a se vedea aici )
Ulterior am cautat, atat pe portalul instantelor cat si articole pe internet sa vedem si celelalte instante ce au decis in cauze similare. Astfel am gasit cauze castigate la Curtea de Apel Bucuresti, Tribunalul Botosani , Curtea de Apel Timisoara (aici), Curtea de Apel Cluj Napoca (am primit o copie dupa hotarare de la un coleg jurist din Bistrita caruia ii multumesc cu aceasta ocazie.)
Insa tot asa am gasit si hotarari, chiar si la instantele aratate mai sus prin care s-au respins actiunile privitoare la timbrul de mediu. De aici trag concluzia ca este posibil, chiar in cadrul aceleasi instante ca judecatorii sa nu aiba aceeasi parere privitoare la timbrul de mediu.(nu vreau sa intru in discutii de ce exista asemenea diferente…)
         Prin urmare, exista si procese castigate si procese pierdute. Nu s-a creat o practica stabila a instantelor de judecata din tara, cum era inainte cu taxa de poluare sau de prima inmatriculare, insa cred ca in curand vor predomina cauzele castigate . Hotararea Manea nu este asa de transanta cum erau celelalte din cauzele Tatu si Nisipeanu unde s-a spus clar ca acele taxe contravin dreptului comunitar, de aceea cred ca inca exista discutii asupra acestei hotarari. Mai sunt cateva cauze asemanatoare pe rolul CJUE insa acestea se vor judeca probabil undeva la inceputul anului viitor.
            Prin urmare, ce ramane de facut? Am citit pe internet ca sunt diverse situri care oferta garantii si 100 % rata de castig la procesele privind timbrul de mediu. Eu, ca si avocat nu pot garanta rezultatul unui proces, pentru simplul fapt ca acesta nu depinde de mine. Avocatul are o obligatie de diligenta (adica de a face tot ce ii sta in putere in interesul clientului sau) nu o obligatie de rezultat.Judecatorul este cel care decide procesul, astfel incat nimeni nu ar trebui sa poata garanta decizia unui judecator. Este probabil ca in viitorul apropiat sa se uniformizeze practica instantelor de judecata, iar atunci pot spune , ca in proportie de 90 % exista sanse de castig.
Pana atunci cine doreste sa initieze un proces privind inmatricularea fara taxa sau recuperarea taxei/timbrului de mediu , ii stau la dispozitie.
Reclame

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s