Vreau taxa auto inapoi in 2016

Restituirea fara proces a taxelor de poluare.

        Iata ca dupa cauza Manea, unde CJUE a stabilit ca taxele considerate nelegale pana acum trebuie restituite a aparut si Ordonanta 40/2015 care stabileste  ca se vor restitui fara proces, doar printr-o cerere adresata ANAF acele taxe de poluare considerate nelegale pana acum de CJUE.
         Astfel se vor restitui, de catre ANAF, printr-o cerere adresata organului fiscal competent, taxele platite din 2007-15 martie 2013, respectiv: taxa de prima inmatriculare, taxa de poluare si taxa pe emisiile poluante. Aici exista si cateva „surprize” unele bune altele rele.
Astfel, se restituie doar taxele care nu sunt prescrise. In acest caz, nu se mai poate cere restituirea taxelor platite din 2007-2009, acestea fiind prescrise. Pentru acestea se poate cere, prin instanta, constatarea taxei ca fiind nelegala si plata doar a dobanzilor neprescrise pentru aceasta taxa.
Ca element pozitiv este, dupa parerea mea, posibilitatea de a cere restituirea taxei platite pentru MASINILE NOI. Pana acum se putea cere si castiga prin instanta doar taxele platite pentru masini second-hand inmatriculate anterior in UE , si nu si pentru masinile noi cumparate. Pentru acestea se pierdeau procesele. OG 40 nu prevede vreo diferenta de tratament , ci doar restituirea tuturor taxelor platite, fara a face distinctie intre masini noi sau vechi. In aceste conditii eu apreciez ca se poate solicita restituirea taxei platite pentru o masina noua. Iar daca se refuza plata acestei taxe, se initiaza un proces impotriva refuzului, in contencios administrativ, unde nu cred ca ar fi probleme.
        Dobanzile se restituie impreuna cu taxa si se vor calcula de la data platii taxei si pana la restituirea efectiva. Platile vor fi esalonate pe o perioada de 5 ani, in 5 transe egale anuale.(asteptam si aici sa se pronunte CJUE referitor la legalitatea restituirii in 5 ani… desi CJUE a mai hotarat ca statul roman nu are temei legal sa suspende sau sa plateasca esalonat taxele colectate nelegal.)
Reclame

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s