Timbrul de mediu: cum sa-l recuperezi si cum sa-l eviti

Taxă imbecilă menținută din prostie și indiferență

România a ajuns în situația de-a dreptul halucinantă de-a impune o taxă de mediu nelegală la nivel european – fiind considerată discriminatorie -, pe care Guvernul se încăpățânează s-o mențină, mai ales în disprețul cetățeanului plătitor de taxe și impozite. Mai clar, cine vrea să-și ia o mașină, second-hand ori nouă, plătește o taxă nelegală de mediu, după care și-o poate recupera printr-un proces în instanță, dacă nu cumva renunță, de lehamite și din dispreț față de cei care-l guvernează. Și-aici se cuvine o paranteză.

La vremea când era ministrul al Finanțelor în Guvernul Tăriceanu, amantul de profesie Sebastian Vlădescu a inventat taxa de primă înmatriculare, chit că Europa îl avertizase că aceasta ar fi nelegală, potrivit reglementărilor comunitare. Reacția acestuia a fost de-a dreptul incalificabilă pentru o minte normală, darmite pentru un om de stat: că ce se amestecă Europa în deciziile lui bolnave. Până la urmă, imbecila taxă de primă înmatriculare s-a transformat în la fel de injusta taxă de mediu, la fel de imbecilă și de nelegală. De bună seamă că ipochimenul Vlădescu-Cupidon, la fel ca și grațioasa Plumb, n-au dat și nici nu vor da vreodată socoteală națiunii pentru bătaia de joc la care i-au supus pe cetățeni, și nici pentru banii cu care i-au spoliat pe cetățeni.

Cum pot fi recuperați banii luați cu japca de stat

În primă fază, păgubitul trebuie să se adreseze organului fiscal ticălos care i-a impus plata unei taxe ilegale, fie că și-a cumpărat o mașină la mâna a doua, fie una nouă, de pe piața românească, inclusiv sumedenia de taxe aferentă.

 

Cunoaște-ți-vă drepturile!

Dacă în termen de 30 de zile de la depunerea cererii de restituire a taxei ilegale de poluare nu ați primit niciun răspuns – cum se petrec lucrurile îndeobște – aveți dreptul să vă adresați instanței pe raza căreia domiciliați, cu o „Cerere de chemare în judecată”, atașând aceleași documente ca mai sus și pretinzând inclusiv cheltuieli de judecată, indexarea sumei cu rata dobânzii de referință a BNR, cu rata inflației stabilită de Institutul Național de Statistică al României și, eventual, despăgubiri morale pentru prejudiciul suferit.

APELEAZA LA UN AVOCAT PENTRU TAXA

Reclame

Recuperare timbru de mediu https://timbrudemediu2013.wordpress.com

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s